No sound - No microphone

REPRODUCIBILITY (% or how often): Always
BUILD ID = OS VERSION (Settings > About product): 4.1.0.23
HARDWARE (XA2, Xperia 10…): Sony Xperia 10 ii
UI LANGUAGE: English
REGRESSION: (compared to previous public release: Yes, No, ?): ?

Hello together

I flashed a Sony Xperia 10 ii to Sailfish yesterday.
I took the instructions from Jolla, this was easy to understand and just too perfect.

After dealing with the Sailfish I noticed that there is no sound, nor no microphone.

When I play a video I see the picture, but no sound.
I can make a video, but no sound when I play it.
No ringtones on calls, messages etc…
When I call someone I don’t hear them, they don’t hear me.

When I enter the following at the terminal:
pacmd list-sinks

I get this output:
No PulseAudio daemon running, or not running as session deamon.

Can someone help me?

I do experience the exact same issue with my Xperia 10 II. From what I observed, pulseaudio dies during startup. The error message is

E: [pulseaudio] droid-util.c: Audio calibration file generation failed! (/data/vendor/audio/cirrus_sony.cal doesn't exist)

which seems to happen right after loading /vendor/lib64/hw/sound_trigger.primary.sm6125.so. Running pulseaudio in gdb results in

Thread 3 "droid-sink-prim" received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to LWP 2155]
0x0000000000000000 in ?? ()
(gdb) bt
#0  0x0000000000000000 in ?? ()
#1  0x0000007fb6a89728 in ?? ()
#2  0x0000000000000300 in ?? ()
Backtrace stopped: previous frame identical to this frame (corrupt stack?)

Any ideas how to fix this? Is there any more debug info I may provide? Are there some hot fixes I could apply?

as stated in [Release notes] Verla 4.2.0 - #52 by lui8 the issue still exists on 4.2.0.19. Please help!