Browser - Cookie whitelist not working

REPRODUCIBILITY (% or how often): 100%
BUILD ID = OS VERSION (Settings > About product): 4.4.0.58
HARDWARE (XA2, X10, X10 II, …): X10 Plus
UI LANGUAGE: Finnish
REGRESSION: (compared to previous public release: Yes, No, ?): Yes

DESCRIPTION:

Cookies not working on whitelisted sites when cookies are disabled in browser settings

PRECONDITIONS:

Update from 4.3 to 4.4.0.58

STEPS TO REPRODUCE:

  1. Disable cookies in browser settings
  2. Whitelist site in cookie exceptions
  3. Visit site and do something that requires cookies

EXPECTED RESULT:

Cookies are working

ACTUAL RESULT:

Cookies are not working on

ADDITIONAL INFORMATION:

Cookie whitelist worked on Sailfish 4.3

CONSOLE message:
[JavaScript Warning: "Request to access cookie or storage on “https://forum.sailfishos.or
g/” was blocked because we are blocking all storage access requests."]

Thank you for your bug report. I need some more clarification. When do you mean Disable cookies, does it mean you set the option Block Cookies under Permissions?

I’m unable to reproduce your bug. There is surely a missing step. Since you use Sailfish, have you always blocked cookies?

EDIT: Clearing all browser data has made some mess. Good to know. I’m able to reproduce now.
Step 0) Clear all browser data

Thanks for the bug report @jokujossai, and thanks @pherjung for flagging it up, as well as for the testing and improvements to the description. This is all really helpful.

I’ve created an internal bug report about this and marked it as tracked.