Weather app fails to search for locations

REPRODUCIBILITY (% or how often): 100%
BUILD ID = OS VERSION (Settings > About product): 4.4
HARDWARE (XA2, X10, X10 II, …): gs290 aka volla
UI LANGUAGE: english
REGRESSION: (compared to previous public release: Yes, No, ?): was there in 4.3 …

DESCRIPTION:

wheather app can show me wheather of my location.
but i can not add a new loc

PRECONDITIONS:

STEPS TO REPRODUCE:

  1. open app
  2. add new
  3. type text
  4. ui shows problem loading info + try again button

EXPECTED RESULT:

list of locs

ACTUAL RESULT:

error message

ADDITIONAL INFORMATION:

(Please ALWAYS attach relevant data such as logs, screenshots, etc…)

I can’t reproduce it on my Xperia 10 II. Perhaps, you get more information by starting the app (sailfish-weather) from the terminal.

1 Like

Something with failed ini file read and consequently missing provider and authentication

And i can not uninstall it due to some problem with store.

and util rebuild app registry does not help neither

A screenshot or some logs would help more.

Screenshot.crashes phone
known.issue on that port
will need some rime to collect log

can’t you just launch like:

sailfish-weather > /home/defaultuser/Documents/weather.logs.txt 2>&1

No

i can do 2>

but i am on holidays a am not alloed to use my phone :slight_smile:

SailfishKeyProvider_storedKey(): error: no scheme or key found for provider/service
[W] fetchToken:33 - Unable to get Foreca credentials needed to identify with the service
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_storedKey(): error: no scheme or key found for provider/service
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_ini_read: unable to open file
SailfishKeyProvider_storedKey(): error: no scheme or key found for provider/service
[W] fetchToken:33 - Unable to get Foreca credentials needed to identify with the service
[D] onStatusChanged:50 - LocationsModel - location search failed with query string p

Oh, I have the same error once I start it from terminal. Cover shows “Impossible de se connecter, veuillez réessayer” (Impossible to connect, please retry) and I’m unable to add a new location.

But, if it’s started from Notification page (long press on weather, click on Open app) or from App drawer, it works.

Ok, if it works if I start:

/usr/bin/sailjail -p  sailfish-weather.desktop /usr/bin/sailfish-weather

Does your /usr/share/applications/sailfish-weather.desktop looks like this one?

Seems to work, if i start it with sailjail
my not working deskrop…

[Desktop Entry]
Type=Application
Name=Weather
X-MeeGo-Logical-Id=weather-ap-name
X-MeeGo-Translation-Catalog=weather
Icon=icon-launcher-weather
Exec=/usr/bin/sailjail -p sailfish-weather.desktop /usr/bin/sailfish-weather
Comment=Sailfish Weather
X-Desktop-File-Install-Version=0.26

[X-Sailjail]
Permissions=Internet;Location;Accounts;Privileged
OrganizationName=org.sailfishos
ApplicationName=weather

XA2, 4.4 German
Just added Stavelot and Kuala Lumpur.
Works,

nice for you :smiley:
so, cat sailfish-weather.desktop would show the correct content

vi would shown an empty file and tell me it is a new file
vi for any other desktop file would not do that.
so i did cp sailfish-weather.desktop sailfish-weather2.desktop
and then back,
then deleted 2nd file
and now weather app works.

so, desktop file was somehow corrupted, locked what ever.
thanks for the hints

A fried said it could be a simlink issue ?

I just looked on my 4.4 volla and it’s not a symlink. Contents were the same as you posted. Works here on at least one device. I’m sure I can break it in time.

yeah i think too. funny is: my fix worked once. now again no search.
i assume that to start that from cmdline using sailjjail will work again …
hmm