USSDs not working in Xperia XA2 ULTRA dual sim

REPRODUCIBILITY (100%):
BUILD ID = OS VERSION 3.4.0.24
HARDWARE (XA2 Ultra Dual Sim):
UI LANGUAGE:English
REGRESSION: (compared to previous public release:?):

DESCRIPTION:

Using the call app to dial ussds ever since version 3.2 i cannot properly use the ussd codes, it only returns a response the first time but after that it states the operation is already in progress and i get stuck. The issue isnt with one time response ussd codes, like requesting for balance or checking imei but rather if one request services that require several responses in the ussd window. It seems after running the ussd code, the pop up that returns is okay but if you try entering feedback or responding to it, lets say choose 1 for this or 2 for this it doesn’t work, from my tinkering i have to wait until an argument is not recognized feedback then i can continue without hiccups.
PRECONDITIONS:


STEPS TO REPRODUCE: According to my network provider)

  1. Dial 14830# (pop up menu appears)
  2. Select any option (eg. 1 for bundle, 2 for balance)

EXPECTED RESULT:

Requested pop up menu with further selection options to choose from
ACTUAL RESULT:

Instead of returning the appropriate pop up response i get a operation already in progress even if i repeat my entry, the a problem with service request pop up appears and after that the response is properly registered and i can proceed to my service. This is a tedious bug

ADDITIONAL INFORMATION:

This issue has been reported in https://together.jolla.com/question/221109/ussd-codes-not-working/ but there is still no solution.

3 Likes

… but they are working when you initiate them from the Info Services App.

Hi, I have the same bug in my Experia X : 3.2 ; 3.3. and 3.4EA