[4.2.0.19] Class 0 SMS are not displayed at first try

REPRODUCIBILITY (% or how often): 100%
BUILD ID = OS VERSION (Settings > About product): 4.2.0.19
HARDWARE (XA2, X10, X10 II, …): XA2 and X10 II (I tried on both)
UI LANGUAGE: Swedish
REGRESSION: (compared to previous public release: Yes, No, ?): Yes

DESCRIPTION:

My office uses “flash” SMS to send a pin-code to my phone when i connect to there VPN and since i updated to 4.2 i always have to sign in twice to get the SMS to show.

First i login with my credentials. And i get a SMS. I here the notification and the screen lights up but no message is displayed. so i have to cancel that login attempt

The second time i login with my credentials i get another SMS and the second time it always manage to show the SMS (if i do it with in some timeframe that im not sure of. yesterday i got distracted and didn’t relogin for an hour and that time it did not work)

PRECONDITIONS:

STEPS TO REPRODUCE:

EXPECTED RESULT:

The SMS is displayed

ACTUAL RESULT:

ADDITIONAL INFORMATION:

(Please ALWAYS attach relevant data such as logs, screenshots, etc…)

2 Likes

Its the same with the 2 factor auth from my company. The first SMS is resived but not displayed.
As the type of SMS is a Flash SMS it is also not stored, so I allways have to Login a second time, thats problematic, bexause with the third incident my account will be blocked!

This Bug is not new, it was closed once in 2014 now its back:
https://together.jolla.com/question/11509/flash-sms-issues/

1 Like